Skip to main content

Hemsedal - Paketresa med buss

Här hittar du viktig information för dig som planerar att resa med våra bussar.

På 5 dagars resor (mittvecka) ingår 4-dagars liftkort och på 4-dagars resorna (weekend) ingår 3-dagars liftkort.

För ökad bekvämlighet finns även möjlighet att boka till övriga tillval så som sängkläder, pension, med mera

Weekendbussar:

Torsdag – söndag. Vi har flertalet påstigningsorter, med start nere i Malmö. ( se avresplatser här) På vägen gör vi ett längre stopp i Norge vid 18:00 tiden för mat. Vi beräknas anlända till Noresund klockan 20,00, Gol runt klockan 21,00 och i Hemsedal ca klockan 22,00.
Transfer mellan Pers Hotell och skidcentret: Fredag och lördag till backen kl.08.30 (ankomst Hemsedal ca 09,05) samt söndag kl.09.00 till backen (ankomst Hemsedal ca 09,35). Från backen ca kl.16.30. Transfer ingår i priset. Hemresetid: avresa från Hemsedal klockan 15,00 på torsdagen och söndag. Hemresa från Hemsedal senast klockan 15,00 på söndag och beräknas åter i Göteborg ca 23,00, Malmö ca 02,30
Om ni vill ta er på egenhand mellan Gol-Hemsedal finns det även en lokalbuss.
Tidtabell Gol- Hemsedal Hemsedal- Gol

Mittveckobussar:

Söndag – Torsdag. Flertalet påstigningsorter, med start nere i Malmö. ( se avresplatser här). På vägen gör vi längre stopp i Norge vid 14:00 tiden för mat. Vi beräknas anlända till Noresund klockan 17,00 Gol runt klockan 18,00 och i Hemsedal ca klockan 19,00.
Transfer mellan Pers Hotell och skidcentret: Måndag ca kl.08.00 (ankomst Hemsedal ca 08,35). Tisdag och Onsdag till backen kl.08.30 (ankomst Hemsedal ca 09,05) Torsdagar 09,00. Från backen ca kl.16.30. Transfer ingår i priset.Hemresa från Hemsedal klockan 15,00 på torsdagen och beräknas åter i Göteborg ca 23,00, Malmö ca 02,30
Om ni vill ta er på egenhand mellan Gol- Hemsedal finns det en lokalbuss.
Tidtabell: Gol- Hemsedal Hemsedal- Gol

Guider och chaufför

Våra resor körs av en erfarna chaufför och med sig har han en kunnig guide som ser till att alla gäster ska trivas. Förutom att de har goda kunskaper är de kända för sitt trevliga och hjälpsamma sätt. Guiden informera om in- och utcheckning samt annan grundläggande information under upp resan. Journummer till guide 0725-255989. Ett trevligt och uppskattat arrangemang som vi håller i är, att det en av förmiddagarna bjuds på varm saft och kakor i backen. Det finns också möjlighet att åka med en av våra reseledare på en enklare pistvisning. Om det är några frågor eller bekymmer så kontakta guiden, så att de kan hjälpa er. Guiderna ger dig även ytterligare information om vad som gäller vid utcheckning och kommande hemresa. Hemresedagen går bussarna senast kl 15:00 från Hemsedal med beräknad ankomst till Göteborg 23:00, Malmö ca 02,30.

Utcheckning

Pers Hotel: Vi lastar bussen under morgonen och samtliga gäster ska då ha checkat ut innan 08,30.

Oset: Transferbussen lämnar Oset ca 15,00, innan dess ska samtliga gäster ha checkat ut.

Noresund: Transferbussen hämtar upp resenärer ca 16,00. Utcheckning Norefri senast kl 11,00. Observera att det inte finns några bagageutrymme där det går att förvara väskor etc.

Hemsedal: Utcheckning sker senast kl 11.00 om inget annat uppges. Nycklarna lämnas till reception anvisad av guide. Bussen kommer att vara tillgänglig ca 30 min för pålastning under morgonen (runt 10,00-tiden, exakt tid lämnas av guide).
Bussen öppnar vanligtvis kl 14.00, med samling senast kl 14.30. Avfärd sker så fort bussen är färdigpackad.

Transfer

Bussen släpper av resenärer i centrum samt vid skidcentret. Tyvärr kan bussen inte köra upp till boende i mellan och toppområdet. Ex. Veslestölen och Skarsnuten. Vid boende i dessa områden bokar vi en lokaltransportör som kör er tur och retur mellan skidcentret och boendet, vid ankomst och avresa.

Klädsel

Även om ni bokar utrustning så måste ni ändå ha med er varma och bekväma skidkläder. När det gäller klädseln så är det smart att tänka lager på lager. På morgonen kan det vara minusgrader, men mitt på dagen kan denna kyla ha förvandlats till starkt solsken och plusgrader. Då är det bra om man snabbt kan ta av sig några lager kläder. Solskyddskräm är ett måste under de heta strålarna mitt på dagen. Tänk på att snön reflekterar solen, så även om det känns kallt i luften så kan solen ta ordentligt ändå. Det är också en anledning till varför det kan vara bra att ha med sig solglasögon för de soliga dagarna. Om det däremot är kalla, blåsiga och snöiga dagar kan snöglasögon kännas som en oumbärlig accessoar. Något som också är ett måste är en hjälm, framförallt för barnen, men faktiskt också för de vuxna i sällskapet.

Säkerhet på skidresan

Oavsett om ni är vana skidåkare eller inte så är säkerheten viktig. Barn bör gå skidskola innan de börjar åka på egen hand i backarna. Det finns skidskola på alla nivåer och åldrar. Dessutom kan de lära känna nya vänner där. Om alla i sällskapet åker i olika pister så bestäm en plan B ifall ni kommer ifrån varandra. Bestäm en mötesplats dit ni går om ni tappar bort varandra. Se till att de yngre barnen har en lapp med föräldrarnas mobilnummer på sig ifall de skulle komma bort. När ni åker skidor ska ni tänka på att aldrig hålla högre fart än vad man känner att man behärskar. Den som kommer uppifrån har alltid väjningsplikt, men man ska inte stanna där det är skymd sikt. Vid fall ska man se till att försöka komma upp på benen så fort som möjligt så man inte är i vägen, framförallt är det viktigt om sikten är skymd just där man ramlat. Detta gäller förstås inte när man är skadad. Håll koll på din utrustning och din klädsel så att den är okej, så inget kan lossna och glida nerför backen eller fastna i liftar eller liknande.

Snögaranti

8 km preparerade pister och 628 fhm snögaranti gäller från den 13 december 2020 fram till 25 april 2021. Samtliga boende i Hemsedal innefattas av denna garanti.

Fritextsökning
Kontakta oss
Guide tlf. 1:
0725 25 59 89
Guide tlf. 2:
0725 25 59 50
Jour nr.:
0733 47 77 00
Adress:
JT Alpinresor
556384-1401
Röke 4107
282 93 RÖKE
Org nr:
556384-1401