Skip to main content

Abtenau

Mitt i Österrike ligger skidområdet Dachstein West. Skidområdet erbjuder totalt 160 km pister och 50 liftar. Dachstein West är lämplig för nybörjare och familjer eftersom pisterna är relativt plana och enkla.

Skidåkning i Dachstein West erbjuder ett imponerande bergspanorama, perfekta backar, moderna liftar och ett gästvänligt folk.  Här erbjuds behaglig skidåkning i de låga bergskedjorna skyddat från den bitande isiga vinden vilket inte många andra skidområden kan stoltsera med.

I fokus står inte den alpina tävlingssporten utan vinteratmosfär för den normale skidåkaren och familjer. Mottot är att erbjuda gästvänlighet och trevlig skidåkning för hela familjen. Vid sidan av de breda pisterna finner även erfarna åkare utmanande djupsnönedfarter, till exempel vid Zwieselalm. Det är ett hållbart, noggrant planerat och toppklassigt skidområde. Dachstein West är fortfarande lite av ett insidertips, passa på innan denna skidpärla upptäckt av resten av världen

Läs mer om skipass Vår chaufför hjälper er att köpa dessa nere på plats, betals på plats i euro.

Pistkarta 
Pistkarta & öppnaliftar

Skidhyra Förbeställ er skidutrustning hemifrån och hämta ut enkelt och smidigt på  plats.

Fritextsökning

Skidområde Dachstein-West

Med regionsliftkortet "Dachstein West" står 160 pistkilometer och 53 liftar till förfogande i skidområdet Dachstein West, med Gosau, Russbach och Annaberg samt Freesports Arena Dachstein Krippenstein och områdena Feuerkogel, Karkogel, St. Martin, Lungötz och Dürnberg. Det lilla och trevliga skidområdet Karkogel med David-Zwilling- och Alexandra-Meissnitzer-världscupbackarna ligger precis runt husknuten. Bara några minuter bort finns skidområdet Postalm, som delvis ligger i Abtenaus ortsområde.

Russbach, som ligger ca 9 km från Abtenau, erbjuder ett idealiskt insteg till det sammanhängande skidområdet i Dachstein-West. Regionens liftkort ger tillgång till härliga nedfarter i olika svårighetsgrader, som är förbundna med varandra genom kostnadsfria skidbussar. Framför allt nybörjare och njutningsåkare, men även avancerade åkare finner ett omväxlande utbud av pister. De så kallade Gaudipisterna står redo med slalomsträcka inklusive tidsmätning, snowcrossanläggning, vågbana och puckelpist. För den som inte fått nog av skidåkning under dagen erbjuds härlig kvällsskidåkning vid Ötscherliften.

För alla nybörjare passar de breda och välutbyggda pisterna bra för de första försöken. Familjer med barn har sedan länge upptäckt att skidregionen är optimal för deras krav.

I de olika funparkerna kan skidåkare och snowboardåkare sätta sina färdigheter på prov. Snowparken Dachstein West i skidområdet Russbach är den största och mest mångsidiga, och här väntar jumps, rails och tables. Freeriders får valuta för pengarna i Freesports Arena Krippenstein, som är en hotspot för freeridescenen.

Sedan säsongen 2016/17 erbjuds en omväxlande upplevelse på perfekt preparerade och markerade nedfarter i form av panorama-skidrundan "Panoronda", med en längd av totalt 44 km. Traditionella stugor och solterrasser lockar till pauser för att njuta av den fantastiska utsikten.

Vill du dela alla dina intryck från dagen i backen med vänner och familj? Inga problem! Totalt finns 13 Wi-Fi-hotspots i regionen Dachstein West - i funparken, i stugor och liftstationer. Därmed kan du dela med dig av dina erfarenheter, skicka foton och bli uppdaterad om det senaste - direkt från skidorten!

Läs mer om Dachstein-West

Dagsprogram

 • Dag 1-2.: Hemorten - Abtenau

  Redan under förmiddagen beger vi oss av från våra hemorter, via Öresundsbron åker vi ner genom Danmark mot färjan till Tyskland. På snabba vägar ner genom Tyskland kör våra säkra chaufförer oss lugnt och tryggt genom natten, så att vi kan sova gott. Under natten har vi tagit oss ner till Österrike och under förmiddagen dag 2 anländer vi till mysiga Abtenau. Under vår vistelse bor vi på gemytliga Hotel Goldener Stern och Weisses Rössel i centrala Abtenau. Hotell Goldener Stern har hiss, Wi-Fi, sällskapsrum, restaurang och bar. Dessutom har hotellet ett wellnessområde med bland annat flera olika typer av bastu, vilorum och utomhusområde med panoramabad. Alla rum på Hotel Goldener Stern har eget badrum med hårtork. De flesta rum har balkong. Den ny renoverade restaurangen serverar traditionell mat från Salzburg och internationella rätter. Hotellets konditori erbjuder ett brett utbud av hemlagade desserter och glass.

  Skidbuss stannar ca 100 meter från hotellen, via den kan vi enkelt ta oss till skidområdet Dachstein West (insteget i Rußbach), ca 11 km bort.

 • Dag 3-7.: Abtenau

  Vi börjar dagar med en energistärkande frukost på hotellet. Resterande del av dagarna få ni på egen hand roa er med skidåkning eller varför inte prova på några av de andra spännande vinteraktiviteterna som erbjuda.

  Orten beläget i centrala Österrike i Dachstein-West-regionen har utvecklats till en ”välbefinnandets by” där fokus inte enbart ligger på alpinåkningen utan på att ge alla besökare en trevlig vistelse. Abtenau bjuder på ett familjevänligt skidområde samt en trevlig by med flera restauranger och butiker. Det finns 2 skidområden i Abenau: Sonnleiten med pister som går ned till stadens centrum. Sonnleiten är ett bra område för nybörjare. I utkanten av byn ligger skidområdet Karkogel med Abtenauer Bergbahn med kombinerad stol/kabinlift och flera pister. I Abtenau finns en skidskola för alpin- och längdskidåkare. Det är också möjligt att på din skidsemester i Abtenau använda dig av den kostnadsfria skidbussen som går från Abtenau till Annaberg och så kan du också njuta av det stora skidområdet Dachstein-West. Bussturen varar ca. 15 minuter.
  På kvällarna bjuder hotellets restaurang oss på välsmakande middagar så vi kan samla nya krafter till kvällens eventuella aktiviteter. Att ni lyckas fylla dagarna med upplevelse är vi helt övertygade om.

 • Dag 8-9.: Abtenau - Hemorten

  Efter frukost har vi ett par timmar fritt innan det åter är dags att samlas igen på hotell. Under kvällen äter vi en gemensam middag och kan mätta och nöjda stiga på bussen. Tillfredsställda med våra underbara dagar lutar vi oss tillbaka i sätena och låter chaufförerna tryggt och säkert köra oss mot Sverige. När vi når Danmark är det inte långt kvar till den svenska gränsen. Väl framme i Sverige återvänder vi till våra hemorter och hoppas ni har bagaget fyllt med nya underbara minnen och spännande upplevelser.

Karta

Hotell

Goldener Stern, Abtenau
Detta traditionella hotell med anor från 1592 ligger på gågatan i Abtenau, 500 meter från skidområdet. Alla rum på Hotel Goldener Stern har ett badrum med hårtork. De flesta rum har balkong. Den rusti...
Kontakta oss
Guide tlf. 1:
0725 25 59 89
Guide tlf. 2:
0725 25 59 50
Jour nr.:
0733 47 77 00
Adress:
JT Alpinresor
556384-1401
Röke 4107
282 93 RÖKE
Org nr:
556384-1401