Skip to main content

Mayrhofen

Vårt hotell ligger i Hippach, knappt 4 km från orten Mayrhofen. I området tar man sig enkelt runt mellan de olika liftsystemen med den smidiga skidbussen.
Vill ni roa er med annat än skidåkning finns det ett mycket bra utbud av andra aktiviteter: äventyrsbad med stor bastuavdelning, skridskobana, curlingbana, längdskidåkning och squash. Vill du uppleva något nervkittlande, ta dig då till den spännande rodelbanan. Söker du annan underhållning så finns här teater och bio. Mayrhofen är ett av Österrikes mest imponerande skidområden. Systemet är stort och erbjuder en bra mix av svårare och lättare skidåkning. Här finns breda carvingpister, branta nordsluttningar och utanför pisten bildas tuffa puckelpister. Snön är nästintill garanterad genom Hintertux den ”egna” glaciären. Väl värt ett besök för glaciäråkning med en härlig panoramaskidåkning, upp till 3 250 m ö h.

Vi börjar dessa dagar med att avnjuta en energistärkande frukost på hotellet. Resterande del av dagarna få ni på egen hand roa er med skidåkning eller varför inte prova på några av de andra spännande vinteraktiviteterna som erbjuds. Backarna erbjuder blandad åkning för alla nivåer av åkare, från breda carvingpister till Österrikes brantaste pist Harakiri med 78 procents lutning! På kvällarna bjuder hotellets restaurang oss på härliga middagar så vi kan samla nya krafter till kvällens eventuella eskapader. Mayrhofens nattliv har mycket att erbjuda, allt från bio, mysiga restauranger, fartfyllda barer till genuint österrikiska pubar. Att ni lyckas fylla dagarna med upplevelse är vi helt övertygade om.

Läs mer om vilka covidrestriktioner som gäller i Österrike
Vår samlade information
https://reopen.europa.eu/sv/map/AUT/7001
https://www.austria.info/se/coronavirus
Österrikes ambassad Stockholm

Interaktiv karta över Mayrhofen
Information om liftkort
Skidbuss tidtabell
Skidhyra

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1-2.: Hemorten - Ramsau

    Redan på morgonen beger vi oss av från våra hemorter, via Öresundsbron åker vi ner genom Danmark mot färjan över till Tyskland. På snabba vägar ner genom Tyskland kör våra säkra chaufförer oss lugnt och tryggt genom natten, så att vi kan sova gott. Under natten har vi tagit oss ner till Österrike och under morgonen dag 2 anländer vi till underbart vackra Ramsau. Vi lastar av vårt bagage på hotellet och blir sedan serverad frukost. Efter frukost finns det möjlighet att byta om på hotellet innan bussen tar de som önskar till en närliggande skiduthyrnings butik. Mätta och belåtna väntar flera underbara skiddagar! Under eftermiddagen checkat vi in på vårt mysiga hotell i äkta österrikisk anda, senare under kvällen bjuder hotellets restaurang oss på en välsmakande gemensam middag. Efter det väntar de sköna sängarna på oss, eller varför inte bege sig ut i Mayrhofens nattliv.

  • Dag 2-8: Ramsau/ Mayrhofen

    Vi börjar dessa dagar med att avnjuta en energistärkande frukost på hotellet. Resterande del av dagarna få ni på egen hand roa er med skidåkning eller varför inte prova på några av de andra spännande vinteraktiviteterna som erbjuda. Backarna erbjuder blandad åkning för alla nivåer av åkare, från breda carvingpister till Österrikes brantaste pist Harakiri med 78 procents lutning! Med skidbussen tar vi oss smidigt runt i området. På kvällarna bjuder hotellets restaurang oss på härliga middagar så vi kan samla nya krafter till kvällens eventuella eskapader. Mayrhofens nattliv har mycket att erbjuda, allt från bio, mysiga restauranger, fartfyllda barer till genuint österrikiska pubar. Att ni lyckas fylla dagarna med upplevelse är vi helt övertygade om.

  • Dag 9-10: Ramsau - Hemorten

    Efter frukost är det åter dags att stiga på bussen för vår färd hemåt. Tillfredsställda med våra underbara dagar lutar vi oss tillbaka i sätena och låter chaufförerna tryggt och säkert köra oss mot Sverige. När vi når Danmark är det inte långt kvar till den svenska gränsen. Väl framme i Sverige återvänder vi till våra hemorter och hoppas ni har bagaget fyllt med nya underbara minnen och spännande upplevelser.

Karta

Resekalender
8/12Rådyrlia, 12 bäddarfrån 2 930:-
8/12Staven A, 6 bäddarfrån 2 509:-
8/12Staven B, 9 bäddarfrån 2 378:-
8/12Tinden A, 10 bäddarfrån 2 346:-
8/12Alpin Apartment A, 2-4 bäddarfrån 2 508:-
Kontakta oss
Guide tlf. 1:
0725 25 59 89
Guide tlf. 2:
0725 25 59 50
Jour nr.:
0733 47 77 00
Adress:
JT Alpinresor
556384-1401
Röke 4107
282 93 RÖKE
Org nr:
556384-1401