Dagsprogram

 • Dag 1-2.: Hemorten - Livigno

  Under förmiddagen ger vi oss av från våra hemorter och åker genom Danmark mot färjan från Rödby över till Puttgarden. På snabba vägar ner genom Tyskland kör våra säkra chaufförer oss lugnt och tryggt genom natten, så att vi kan sova gott. Under natten har vi sakta och säkert tagit oss ner till Italien. På förmiddagen dag 2 anländer vi till underbart vackra Livigno. Vi lastar av vårt bagage på hotellet och får möjlighet att byta om på hotellet innan vi beger oss ut i backarna. Nu väntar flera underbara skiddagar! Under eftermiddagen checkar vi in på vårt mysiga hotell Federia. Under kvällen äter vi en välsmakande middag. Efter middag väntar en skön natts sömn eller varför inte bege sig ut i Livignos nattliv.

 • Dag 3-8: Livigno

  Vi börjar dessa dagar med att avnjuta en god och energistärkande frukost på hotellet. Resten av dagarna få ni på egen hand roa er med skidåkning eller varför inte prova på några av de andra spännande vinteraktiviteterna som erbjuds. Det Italienska skidparadiset Livigno ligger högt över havet i provinsen Sondrio. Från att ha varit en anonym liten ort på gränsen till Schweiz har Livigno vuxit till ett fullfjädrat skidmecka. Här finns hundratals kilometer skidpister och fler än 30 liftar. Staden är dessutom en skattefri zon vilket underlättar för den som vill shoppa mycket under sin vistelse. Att ni lyckas fylla dagarna med upplevelse är vi helt övertygade om.

  Livigno är beläget på 1816 meters höjd över havet. Tack vare höjdläget är snögarantin mycket hög och klimatet är idealiskt för skidåkning. På ortens högsta punkter ligger temperaturen runt 10-12 minusgrader. På basnivåerna är det ungefär 5 grader varmare. Sammanlagt finns det 115 kilometer skidpister, så det finns gott om backar att utforska både för proffs som nybörjare, för skidåkare till snowboardfantaster. Skidbussen tar oss enkelt runt i systemet och stannar endast 50 meter från hotellet. Till den närmsta skidliften är det gångavstånd. Under dag 2 och 3 kommer vi hålla i en pistvisning för de som vill lära känna backarna bättre. Under en av eftermiddagarna ordnas det även en trevlig picknick i backen.

 • Dag 9-10: Livigno - Hemorten

  Efter frukost är det åter dags att packa in väskorna i bussen och vända hemåt igen. Genom snabba vägar rullar bussen norrut. Tryggt genom natten kör vi genom Tyskland och under morgonen når vi svensk mark igen. Nöjda och glada skiljs vi åt för den här gången.