Skip to main content

Hafjell, Paketresa med buss

Här hittar du viktig information för dig som planerar att resa med våra bussar.

På 5 dagars resor (mittvecka) ingår 4-dagars liftkort och på 4-dagars resorna (weekend) ingår 3-dagrars liftkort. I priset ingår också en dagstur till Kvitfjells alpinområde.

För ökad bekvämlighet finns även möjlighet att boka till övriga tillval så som sängkläder, pension, med mera

Weekendbussar
Torsdag – söndag. Vi har flertalet påstigningsorter, med start nere i Malmö. ( se avresplatser här) På vägen gör vi ett längre stopp i Norge vid 18:00 tiden för mat. Vi beräknas anlända klockan 20,00 i Hafjell. Hemresa från Hafjell senast klockan 16,00 på söndagen och beräknas åter i Göteborg ca 23,00, Malmö ca 02,30

Mittveckobussar
Söndag – Torsdag. Flertalet påstigningsorter, med start nere i Malmö. ( se avresplatser här). På vägen gör vi längre stopp i Norge vid 14:00 tiden för mat. Vi beräknas anlända till Hafjell ca 17,00. Hemresa från Hafjell klockan 16,00 på torsdagen och beräknas åter i Göteborg ca 23,00, Malmö ca 02,30

Åkning i Kvitfjell
En utav dagarna kör vi en tur till Kvitfjell för de gäster som vill åka i deras skidområde. Det är samm liftkort som i Hafjell så ingen kostnad tillkommer för denna utflykt.

Transfer
Bussen släpper av resenärer vid Hafjell hotell samt Alpinlandsbyn. Tyvärr kan bussen inte köra upp till boende längre upp. Ex. Sörlia, Solsidan samt Hafjellgrenda. Vid boende i dessa områden bokar vi en lokaltransportör som kör er tur och retur mellan skidcentret och boendet, vid ankomst och avresa.

Guider och chaufför
Våra bussar körs av en bra chaufför och med sig har han en kunnig guide som ser till att alla gäster ska trivas. Förutom att de har goda kunskaper är de kända för sitt trevliga och hjälpsamma sätt. Guiden informera om in- och utcheckning samt annan betydelsefull information under uppresan. Journummer till guide 0725-255989 Ett trevligt och uppskattat arrangemang som vi håller i är att det, en av förmiddagarna bjuds på varm saft och kakor i backen. Det finns också möjlighet att åka med en av våra reseledare på en enklare pistvisning. Om det är några frågor eller bekymmer så kontakta guiden, så att de kan hjälpa er. Då får du även ytterligare information om vad som gäller vid utcheckning och kommande hemresa. Hemresedagen går bussarna senast kl 16:00 från Hafjell med beräknad ankomst till Göteborg 23:00, Malmö ca 02,30.

Klädsel
Även om ni bokar utrustning så måste ni ändå ha med er varma och bekväma skidkläder. När det gäller klädseln så är det smart att tänka lager på lager. På morgonen kan det vara minusgrader, men mitt på dagen kan denna kyla ha förvandlats till starkt solsken och plusgrader. Då är det bra om man snabbt kan ta av sig några lager kläder. Solskyddskräm är ett måste under de heta strålarna mitt på dagen. Tänk på att snön reflekterar solen, så även om det känns kallt i luften så kan solen ta ordentligt ändå. Det är också en anledning till varför det kan vara bra att ha med sig solglasögon för de soliga dagarna. Om det däremot är kalla, blåsiga och snöiga dagar kan snöglasögon kännas som en oumbärlig accessoar. Något som också är ett måste är en hjälm, framförallt för barnen, men faktiskt också för de vuxna i sällskapet.

Säkerhet på skidresan
Oavsett om ni är vana skidåkare eller inte så är säkerheten viktig. Barn bör gå skidskola innan de börjar åka på egen hand i backarna. Det finns skidskola på alla nivåer och åldrar. Dessutom kan de lära känna nya vänner där. Om alla i sällskapet åker i olika pister så bestäm en plan B ifall ni kommer ifrån varandra. Bestäm en mötesplats dit ni går om ni tappar bort varandra. Se till att de yngre barnen har en lapp med föräldrarnas mobilnummer på sig ifall de skulle komma bort. När ni åker skidor ska ni tänka på att aldrig hålla högre fart än vad man känner att man behärskar. Den som kommer uppifrån har alltid väjningsplikt, men man ska inte stanna där det är skymd sikt. Vid fall ska man se till att försöka komma upp på benen så fort som möjligt så man inte är i vägen, framförallt är det viktigt om sikten är skymd just där man ramlat. Detta gäller förstås inte när man är skadad. Håll koll på din utrustning och din klädsel så att den är okej, så inget kan lossna och glida nerför backen eller fastna i liftar eller liknande.

Hafjell garantera
01.-24/12, minst 5 km pister öppna
25/12-säsongslut, minst 20 km pister öppna

Fritextsökning
Kontakta oss
Guide tlf. 1:
0725 25 59 89
Guide tlf. 2:
0725 25 59 50
Jour nr.:
0733 47 77 00
Adress:
JT Alpinresor
556384-1401
Röke 4107
282 93 RÖKE
Org nr:
556384-1401