Skip to main content

Covid-19 info

Just nu är det mycket information i media om coronaviruset (covid-19) och många har självklart en del frågor inför sina resor.
På JT Alpinresor tar vi alltid resenärernas säkerhet på största allvar och följer alltid myndigheternas rekommendationer, både hemma och i de länder vi reser till. 

Förnärvarande är det stängt för inresa i Norge. Det är i dagsläget oklart när de norska skiddestinationerna kommer öppna upp sina anläggningar, vi uppdaterar informationen så fort vi vet mer. Vår och destinationernas förhoppning är att de under mars blir möjligt att genomföra resor. Fram till dess kan vi erbjuda boende i svenska Vemdalen och Sälen. Välkommen att kontakta oss för mer information ang. detta.

Resorna till Italien och Österrike v 7 och 8 är inställda
Resor till Nogre är inställda till och med v11.

Kommer min resa att bli av?
Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och kontakta bokade resenärer med mer information.

Vad kan jag göra om jag ska ut och resa?
Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå.

Jag vill avboka min resa, vad gäller?
När du bokar en resa med oss är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa kommer vi kontakta bokningsansvarig och återbetala resa. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra resevillkor. Se över dina försäkringar gällande regler av avbeställning av resor.

Uppdaterade avbokningsvillkor
På grund av rådande situation har vi infört några nya avbokningsvillkor. Allt för att ni som kund ska känna er trygga att boka din resa med oss.

  •  Fri avbokning till den 1/11 2020. Inget extra avbeställningsskydd krävs. Vilket innebär att du kostnadsfritt kan avboka din resa.
  •  Efter den 1/11 2020 finns det möjlighet till avbokning oavsett orsak fram till 46 dagar före avresa till en kostnad på 200 kr. per person.
  •  Skulle Utrikesdepartementet eller annan myndighet hindra att resan genomförs återbetalas resan till fullo enligt paketreselagen.


För din trygghet har vi upprättat följande riktlinjer:

  • Vi har temporärt minskat antalet resenärer i våra bussar med 20% för att på så sett öka avståndet mellan sällskapen.
  • Vi ber våra gäster att hålla avstånd och ta personligt ansvar. Håll minst 1 meters avstånd till personer utanför ert sällskap.
  • Tvätta händerna ofta och undvik att beröra ansiktet. På våra bussar finns det tillgång till handsprit. När tillfälle ges, tvätta händerna med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder. Myndigheterna rekommenderar att man har fokus på handhygien oavsett vart man reser eftersom det är det mest effektiva sättet att begränsa risken för smitta och spridning. Det en god idé att ta med en par flaskor handsprit på resan och använda dem lite oftare än du kanske annars hade gjort. 
  • Nys och hosta i armvecket.
  • Stanna hemma om du varit i ett riskområde eller om du varit i kontakt med någon som testats positivt för Covid-19.
  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld, har hosta, feber eller vid andra influensasymptom.
  • Undvik större folksamlingar.

Uppdaterat 2020-09-28

Fritextsökning